emma-Sophie

Hallo!

 

Ik ben Emma-Sophie Jonker. Ik ben momenteel studente aan de Hogeschool van Amsterdam en ik studeer Media, Informatie en Communicatie. Ik ben dit gaan studeren omdat ik later graag mijn creativiteit gebruik tijdens mijn werk.

 

Ik was vroeger als klein meisje altijd al in de weer met kleurpotloden, stiften, verf en plakboeken. Alles waar ik mijn creativiteit voor kon gebruiken vond ik helemaal geweldig. Echter wat ik ook heel leuk vond, was leren. Ik ben al sinds kleins af aan een heel ijverig meisje die graag altijd alles over alles wil weten.  Mijn grootste droom vroeger was om journalist te worden. Als journalist kon ik namelijk doen wat ik toen het liefste deed: schrijven en daarnaast kreeg ik de mogelijkheid kennis te maken met allerlei nieuwe dingen. Als journalist kon ik verslag leggen van gebeurtenissen, op reis gaan naar te gekke bestemmingen en mij verdiepen in de meest interessante onderwerpen.

 

Toen ik van de middelbare school af kwam en aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie begon wist ik het zeker: ik word later journalist. Mijn passie voor reizen is in de afgelopen jaren alleen maar meer toegenomen.

Biografie

 Zo neem ik iedere kans die ik heb om een nieuw land of stad te ontdekken. Of dit nu samen met vriendinnen, familie of alleen is. Niks weerhoudt mij ervan een (voor mij) onbekend stukje van de wereld te ontdekken.

 

Echter halverwege mijn eerste jaar leerde ik nog een grote passie van mij kennen: online marketing en dan voornamelijk social media marketing. Ik vond social media altijd al heel erg interessant en droomde er (net als vele) ook van om mijn eigen blog te beginnen en met deze blog de wereld over te reizen.

 

Maar wat ik vooral interessant vond aan social media is hoe de samenleving hier mee omgaat. Het fascineerde mij hoe miljoenen mensen van over de hele wereld samen komen op één of twee platforms en hier alles wat zij wilde op deelde. Hun persoonlijke levensverhaal, vakantiefoto’s, gedetaileerde info. Maar ook hoe een platform zoals facebook wordt gezien als een goede bron van informatie. Het bestaan van fake news en social influencers. Toen ging ik nadenken over wat social media eigenlijk allemaal voor opties biedt. Niet alleen als marketeer hoe je mensen kunt bereiken op een platform (terwijl zij dit wellicht niet eens doorhebben), ik dacht na over hoe social media de samenleving wellicht wel kon helpen. Ik dacht na over de zo gehete social influencers en hoe zij gebruikt worden als marketingstrategie maar waar ik vooral over na dacht was de psychologische kant hierachter. Dit interesseerde mij zo erg dat ik besloot mijn toekomstplannen te weerleggen en mij te gaan focussen op social media marketing.

 

En daar ben ik nu. Een creatief, leergierig meisje geïnteresseerd in (naar mijn mening) een van de grootste sociale én technologische ontwikkelingen in de wereld: social media.